Vokalna skupina Mavrica prihaja iz dobrepoljske doline, kjer deluje v okviru Kulturnega društva Koma 750. Zametki zasedbe segajo v leto 1979, ko je bil ustanovljen dekliški zbor. Preko ženskega zbora in noneta  je dozorela v vokalno skupino, ki letos dopolnjuje 28 let. V vseh teh letih se je nabralo ogromno prijetnih dogodkov in spominov, ko smo skozi vaje in nastope po vsej Sloveniji, plemenitile svoj mavrični lok, razpele pa smo ga tudi preko meja naše domovine. V letu 2001 smo se na Dunaju, pred dvorcem Schoenbrunn in v samostanu Melk, skupaj s Stiškim kvartetom, predstavile z božičnim koncertom, leta 2003 udeležile mednarodnega tekmovanja v Veroni in osvojile srebrno plaketo.

Mavrična barvitost se ne odraža le skozi različnost naših karakterjev, temveč tudi skozi pester izbor repertoarja. V njem se najdejo najrazličnejši žanri, od narodne, narodno-zabavne,  črnske duhovne, sakralne, filmske do domače in tuje zabavne glasbe.

Naš največji projekt v zadnjih letih je bila izvedba koncerta Pesmi sveta, na kateremu smo izvedle pesmi v 22 različnih jezikih iz vseh celin in večjih otokov sveta.

Vokalno skupino Mavrica trenutno sestavljamo: Špela, Milena, Darja, Anita, Milena, Irena, Martina, Damjana, Evgenija, Jelka, Klavdija, Vida, Špela, Cilka in Tanja, pisanost naših glasov pa v mavrično harmonijo povezuje vodja skupine Mojca Jevnikar.

Vokalna skupina Mavrica deluje v okviru društva Koma 750.

Februarja 1996 si je skupina nadela ime Vokalna skupina Mavrica.

Pišete nam lahko na e-naslov mavrica.dobrepolje@gmail.com